Säästäminen

You are currently viewing Säästäminen
Matkalla taloudelliseen riippumattomuuteen
Matkalla taloudelliseen riippumattomuuteen
Matkalla taloudelliseen riippumattomuuteen

Matkalla taloudelliseen riippumattomuuteen pitää tehdä runsaasti pieniä yksinkertaisia muutoksia jotka muodostavat säästöjä elämässä, mahdollistaen kuitenkin ihan mukavan elämän.

Mitä aikaisemmin aloitat säästämisen sitä suurempi on korkoa korolle ilmiö. 20 vuotta on jo riittävä aika saada kuukausittaisella säästämisellä hyvä tuotto omalle pääomalle.

Ei ne suuret tulot vaan pienet kulut! Kuluta vähemmän kuin tienaat, niin saat aikaan ison säästön.

5 hyvää tapaa saada säästöjä.

1. Kilpailuta puhelinliittymäsi ja valitse fiksu paketti joka sopii parhaiten käyttöösi. Tarkastele historiaa ja vertaile omaa käyttöäsi.

2. Kilpailuta sähkösopimuksesi ja sama kuin aikaisemmassa kohdassa, vertaile sähkön hintaasi  aikaisemmista sähkölaskuistasi tai tarjoajan verkkosivuilta.

3. Kilpailuta säännöllisesti pankin lainojen korot ja marginaalit. Asuntolainastasi voit saada suurimman kuukausittaisen säästösi.

4. Kilpailuta luottokorttiisi ja yhdistä nahdollisuuksien mukaan lainasi pienemmälle korolle ja kuukausierälle.  Kokeile vaikka vertaislainapalvelua FellowFinance jossa yksityiset sijoittajat lainaavat rahaa.

5. Mieti aina useamman kerran tarvitsetko oikeasti sitä mitä olet hankkimassa. Kaikilla on kaapit täynnä leipäkoneesta mitä ihmeelliseen purnukkaan. Kokeile vaikka nukkua yön yli ja jos aamulla olet sitä mieltä, että tarvitset uuden vatkaimen keittiöön vielä niin sitten vasta ostat sen.

5 tapaa tehdä säästöjä
5 tapaa tehdä säästöjä

Vastaa