Taloudellinen riippumattomuus

You are currently viewing Taloudellinen riippumattomuus
Laskuri taloudelliseen riippumattomuuteen

Oma taloudellinen riippumattomuus

Oma taloudellinen riippumattomuus
Oma taloudellinen riippumattomuus

Omalla sijoitusvarallisuudella ja niistä saatavilla tuotoilla 5 vuoden päästä,  olisin hyvin lähellä taloudellista riippumattomuutta.

Olen kuitenkin päättänyt jatkaa sijoittamista sinnikkäästi korkoa korolle ilmiötä hyödyntäen ja asettanut itselleni tavoitteen seuraavan 5 vuoden päähän kun täytän 40 vuotta.

Tervetuloa seuraamaan seuraavaa 5 vuoden taivalta ja uuden tavoitteen saavuttamista

Mikä ihmeen taloudellinen riippumattomuus?

Monen sijoittajan tärkein päämärä tähtää vahvasti taloudelliseen riippumattomuuteen ja jokaisen sijoittajan tavoite on kasvattaa sijoitus varallisuutensa tuottamaan tasaista tulovirtaa.

Taloudellisella riippumattomuudella tarkoitetaan elämää joka on mahdollista täysin ilman muilta saatavia tuloja. Taloudellisesti et ole riippuvainen työstä saatavasta tulovirrasta, vain taloudellinen tilanteesi muodostuu sijoituksista saamaasi tulovirtaan.

Raha on asia johon jokainen asia liittyy ja väistämättäkin kaikki ympärillämme perustuu rahaan. Taloudellisella riippumattomuudella turvataan oma tulevaisuus muuttuvassa maailmassa ja elämän tilanteissa.

Taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen

Miten taloudellinen riippumattomuus on mahdollista saavuttaa?

Laskuri taloudelliseen riippumattomuuteen

Taloudellisessa riippumattomuudessa puhutaan usein 4 % säännöstä.

Mikä ihme sitten on 4% sääntö? Kalifornialaisen sijoitusneuvoja William P. Bengen on kirjoittanut artikkelin, jossa käsitellään 4 % sääntöä. Sääntö tarkoittaa, sinulla olevan säästöjä niin paljon, että nostat 4% vuodessa ja säästösi riittävät loppu elämäksesi. 

4 % sääntöä hyödyntäen taloudelliset varat riittävät läpi elämäsi eivätkä rahat koskaan lopu kesken. Sääntö perustuu pörssin n. 8 % tuottoon vuodessa, jolloin 4 % on puolet pörssin keskiarvoisesta tuotosta.

Taloudelliseen riippumattomuuteen ei ole yhä eikä kahta selkeää tietä. Säästämällä ja sijoittamalla voit onnistua riippumattomuuden tavoittelussa.

Laske oma taloudellinen riippumattomuus

 

Jos haluat tehdä laskelmia kuinka paljon tulisi säästää, saavuttaaksesi ”taloudellisen riippumattomuuden” kokeile alla olevaa laskuria.

Laskurin tarjoaa Vauraustu! blogi

Oletukset:

 • 2% inflaation
 • 30% pääomaverot
 • Kuukausikulusi ovat nettoansiotulot – sijoitussäästöön jäävä osa
 • Taloudellinen riippumattomuus saavutetaan, kun passiiviset pääomatulosi kattavat kuukausikulusi

Kolme vaihtoehtoista laskutapaa:

 • 25-kertainen omaisuus laskee, koska sijoitusvarallisuutesi on sen kokoinen, että voit nostaa siitä 4% ja saada verojen jälkeen nykyisen kulutuksesi verran. Tätä pidetään turvallisena nyrkkisääntönä aikaisen eläköitymisen rajalle.
 • Tasatuotto laskee, milloin saavutat sen pisteen, jolloin passiivinen tulo on yhtä suuri nykyisten kulujesi kanssa – pääomaveron ja inflaation jälkeen tietenkin. Tasatuotto olettaa, että sijoitusten tuotto pysyy vakiona, eikä siksi huomioi esimerkiksi taantumia.
 • Omaisuus nollaan laskee, milloin voit alkaa poltella säästöjäsi saaden ne lähelle nollaa vanhetessasi. Tämä strategia on hyvä, jos tuotto-odotus on matala eikä jälkipolville tarvitse jättää mitään. Tämä vaatii elinajanodotteen, johon sukupuoli vaikuttaa.

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

 1. Riku

  Hyvä laskuri! Täällä kanssa samanlaiset tavoitteet. Laskelmien mukaan saavutan taloudellisen riippumattomuuden vuonna 2032. Vielä on pitkä matka edessä kuljettavana, mutta sielä se tulevaisuudessa häämöttää. Lukasin läpi myös viimeisimmän rakennusprojektin ja aika hienolta näyttää.

  Omana tavoitteena myös rakentaminen mutta ei sovi tähän elämäntilanteeseen. Lapsi tulossa ja kuitenkin hyvä työ missä toistaiseksi viihtyy 😂 Rakentaminen ajankohtainen aikaisintaan 3-5 vuoden päästä. Siihen asti saa luvan palvella osakehuoneisto.

Vastaa